top of page

Party News

Deklaratat e Partisë "Shpresa Demokrate"

map 1024 pixels.jpg
#9c.tif

        Prof. Pilinçi I ftuar në intervistën për gazetarin Ilir Brahim në Radio TVSH në Tiranë, Shqipëri, 24 nëntor 1990

 

Profesor Pilinci! Mirësevini në Radio TV Shqiptar. Sot keni pasur një takim me Presidentin e Shqipërisë, Ramis Alia... Familja Pilinçi e njohur nga shqiptarët... familja më e madhe dhe më intelektuale Pilinçi. te njohur ne Ballkan dhe Evrope, ne kete interviste, nese mundesh, na trego qarte dhe shkurt... historine tende dhe familjes tende Pilinci... Si arrite kaq shpejt ne Amerike?

 

I nderuar gazetar, ju përgëzoj për pritjen që më bëtë në aeroportin e Rinës. Gjithashtu, ftesa që më është bërë nga ju, në TVSH.

 

Së pari; Në bisedën që pata me presidentin Ramis Alia, ai ka krijuar 5 parti dhe ka propozuar pesë përfaqësues të pesë partive. Por zoti Alia, do të jetë President i Shqipërisë edhe për dy vite të tjera. Unë do t'u shpjegoj shqiptarëve nesër në orën 5 në Teatrin e Operës emrat e partive dhe emrat e përfaqësuesve të pesë partive etj., etj.

 

Zoti Ilir, siç thatë ju, unë kam ardhur me një mision special… për Presidentin Ramis Alia. Ne e dimë se çfarë do të ndodhë këtu pas tridhjetë vjetësh politikë të prapambetur dhe ish-spiunëve dhe komunistëve të thekur. Së pari; më lejoni t'u them shqiptarëve të mi; shkurt dhe qartë disa fjalë.

 

Zoti Ilir, u përgëzoj për ftesën që kam marrë nga ju. I nderuar gazetar, është kënaqësi për mua, mes ekranit të televizionit tuaj shqiptar  TVSH. Të jem përballë bashkëqytetarëve të mi shqiptarë. 

 

Shqiptarët, për 47 vjet, të torturuar dhe të torturuar nga komunistët e Tiranës serbo-ruse. ... E di, e di, e kam parë me sytë e mi... Në kampet e përqendrimit... vrasje, tortura... punonin si skllevër për bukë thatë... Erdhi dita e shqiptarëve, por, jo plotësisht... komunistët e tiranisë serbo-ruse... për një kohë të gjatë (dekada) do t'ju ndajnë... ata së bashku me serborusët do të shpenzojnë miliona e miliarda dollarë. Dhe ata kanë vjedhur paratë tuaja për 47 vjet. Do të krijojnë parti të shumta dhe satelitë të panumërt... Do të ndajnë vëllanë nga motra, komshiun nga fqinji, Pronarët e pronave të ligjshme për shumë vite e dekada do të torturohen dhe abuzohen para gjykatës, nga ish-prokurorët dhe gjyqtarët e policisë së sigurimit të Tiranës komuniste. 

 

Unë po i përgjigjem pyetjes suaj.shumë shkurt dhe qartë .

 

Unë jam Pëllump Pilinci djali i profesor Gani Pilincit, po e shpjegoj shumë shkurt dhe qartë për shqipen time, për familjen Pilinci dhe për veten time.

 

Stërgjyshi im Dr. Hamet Gani Pilinçi i frymëzuar nga çështjet kombëtare ... ka mbaruar kolegjin e Stambollit. Dhe u diplomua në Kolegjin Yale në Konektikat, SHBA në 1877-1881.

 

Gjyshi im. Prof.Hetem Hamet Pilinci u diplomua në Kolegjin e Nju Jorkut, SHBA në vitet 1912-1916... dhe gjyshi im Prof.Hetem Hamet Pilinci shkoi me një mision special në Amerikë në vitet 1921-1922 për të bërë të mundur hapjen e Ambasadës Amerikane në Shqipëri. Gjyshi im takon mikun e tij të vjetër z. Ulysses Grant-Smith. Z. Ulysses Grant-Smith, emëruar: ambasador në Shqipëri më 22 shtator 1922, gjyshi im Prof Hetem H Pilinçi dhe ambasadori Ulysses Grant-Smith erdhën në Tiranë në nëntor 1922.

 

Regjimi komunisto-bolshevik i lindur në Francë dhe i eksperimentuar në Rusinë leniniste-staliniste-bolshevikëve... komunistë... i mbyti të gjallë intelektualët rusë... në lumin Vollga... Dhe në Lindjen komuniste... vrau miliona e miliona intelektualë.... dhe njerëz të pafajshëm, burgosur miliona njerëz të pafajshëm... Gra, burra, pleq, fëmijë në kampet e përqendrimit... punonin si skllevër në regjimet komuniste botërore.

 

Pas Luftës së Dytë Botërore, dy bolshevikët...Çurçilli dhe Stalini ua dorëzojnë Shqipërinë bolshevikëve serbo-rusë...komunistët-bolshevikët e Tiranës me komisarët serbë Meladin Popovici dhe Dushan Mugosha masakruan, vranë dhe burgosën shqiptarët. .. Shqipëria u bë kamp përqendrimi me pleq, gra e fëmijë... punonin si skllevër... gjashtëqind gramë bukë thatë. Bolshevikët serbo-rusë të Tiranës... i izoluan dhe i robëruan shqiptarët. Intelektualë të arsimuar perëndimor dhe patriotë shqiptarë, i varrosën të gjallë... E bënë Shqipërinë kamp përqendrimi... se shqiptarët ishin pro-amerikanë... bolshevikët e Tiranës e mbyllën Shqipërinë, me tela me gjemba.

 

Pas pushtimit të Shqipërisë, komunistët bolshevikë filluan konfiskimet dhe arrestimet e intelektualëve shqiptarë. Filluan me familjen Pilinci, dogjën vila, pallate dhe ndërtesa... konfiskuan fabrika... shumë hektarë tokë, qindra mijëra, gjithçka... Arrestuan gjyshin tim, Prof. Hetem H. Pilincin, kushërinjtë e mi, vëllezërit e gjyshit, babai im Prof. Gani Hetem Pilinci, nëna ime Zarife Pilinci, shtatë muajshe shtatzënë. Unë kam lindur rreth 7 ditë pas arrestimit politik të nënës sime. Linda më 16 prill 1948, në burgun e grave të Maliqit në Korçë, familja Pilinçi punoi dhe financoi në shekuj për çështje kombëtare... Familja ime Pilinçi u vra me shekuj. nga serbët, rusët dhe grekët.

 

Unë me nënën time dhe njëqind anëtarë të familjes Pilinci në kampet e përqendrimit..., Tepelen, Krujë, Saver, Shtyllas, Gjaze, sërish Shtyllas... Në Shqipëri për herë të parë komunistët më eksperimentuan për pesë. vjet. arrest shtëpie 4 herë apel në 24 orë,në kampin e përqendrimit, Shtyllas.

 

Babai im Prof. Gani H Pilinçi doli nga burgu politik, policia e solli në Shtyllas, unë isha në arrest shtëpiak politik në Shtyllas. Një natë dimri në nëntor 1974, me ndihmën e miqve amerikanë të gjyshit tim, Ata që mbrojnë tokën e bekuar amerikane dhe botën… Në fund të nëntorit arritëm në Serbi... Pas 10 ditësh… mbërriti në Itali. Unë dhe babai im u plagosëm nga sigurimi sekret i policisë shqiptare... pasi u kuruam në Itali... Urgjentisht në fillim të vitit 1975 jemi në Amerikë.

 

Pas pushtimit të Shqipërisë, komunistët bolshevikë filluan konfiskimet dhe arrestimet e intelektualëve shqiptarë. Filluan me familjen Pilinci, dogjën vila, pallate dhe ndërtesa... konfiskuan fabrika... shumë hektarë tokë, qindra mijëra, gjithçka... Arrestuan gjyshin tim, Prof. Hetem H. Pilincin, kushërinjtë e mi, vëllezërit e gjyshit, babai im Prof. Gani Hetem Pilinci, nëna ime Zarife Pilinci, shtatë muajshe shtatzënë. Unë kam lindur rreth 7 ditë pas arrestimit politik të nënës sime. Linda më 16 prill 1948, në burgun e grave të Maliqit në Korçë, familja Pilinçi punoi dhe financoi në shekuj për çështje kombëtare... Familja ime Pilinçi u vra me shekuj. nga serbët, rusët dhe grekët.

 

Babai im Prof. Gani H Pilinçi doli nga burgu politik, policia e solli në Shtyllas, unë isha në arrest shtëpiak politik në Shtyllas. Një natë dimri në nëntor 1974, me ndihmën e miqve amerikanë të gjyshit tim, Ata që mbrojnë tokën e bekuar amerikane. Dhe bota... Në fund të nëntorit arritëm në Serbi... Pas 10 ditësh. mbërriti në Itali. Unë dhe babai im u plagosëm nga sigurimi sekret i policisë shqiptare... pasi u kuruam në Itali... Urgjentisht në fillim të vitit 1975 jemi në Amerikë.

 

Në fillim të vitit 1976, zoti George HW Bush propozoi një takim me babanë dhe mua... Z. Bush ishte i pari në CIA... Zoti Bush dinte për familjen 'Pilinci' për gjyshin dhe babën tim… Biseda ishte për politikën shqiptare, amerikane dhe ndërkombëtare... dhe e klasifikuar.

 

Por kur mbërrita në Amerikë; Miqtë amerikanë të gjyshit, na dhuruan një shtëpi trekatëshe... Më financuan shkollën, universitetin dhe kurset speciale. Unë u diplomova në Universitetin Shtetëror Montclair në Nju Xhersi në vitin 1980 me një diplomë Master... dhe gjithashtu përfundova shumë kurse speciale ndërkombëtare... Dhe isha profesor në disa kolegje të Nju Xhersit Amerika.

 

Misioni i inteligjencës evropiane dhe inteligjenca amerikane... po përdornin çdo plan për të eliminuar regjimin bolshevik-komunist, por ishte e pamundur... Por ideja dhe plani i mirë i përgatitur nga z. George WH Bush, në fillim të vitit 1976, Bush ishte i pari në CIA. ... ishte e vetmja shpresë (eliminimi i regjimit bolsheviko-komunist). Mënyra e vetme ishte rrëzimi i Murit të Berlinit... dhe kështu ishte...

 

Misioni im, pas takimit me zotin George HW Bush për çështjet kombëtare dhe ndërkombëtare 15 vjet dhe do të vazhdojmë në... Ballkan, Evropë e më gjerë..., jam sulmuar shpesh... tre herë i plagosur.... 1975, Itali, 1985 Bruksel, plagosur rëndë në nëntor 1989 Berlin ....

 

Do vazhdoj me te njejtin program (mision) deri ne fund te jetes time...derisa te perfundoj 100% i varur nga politika dhe ushtria amerikane dhe duke ngritur flamurin amerikan dhe shqiptarë ne cdo cep te Shqiperise per shekujt ne vazhdim.. Dhe deri sa ta bëj Shqipërinë një Amerikë të vogël në zemër të Europës... Do të ruaj fjalët dhe amanetin e babait tim, gjyshit, ambasadorit të parë Ulysses Grant-Smith.

 

Një kënaqësi e veçantë në karrierën time si gazetare në Radio TVSH Tirana, intervistova intelektualin dhe atdhetarin, profesor Pilinci.

Gazetar Ilir Kashem Radio TVSH Tiranë. 24 Nentor 1990 Tiran Shqiperia.

 

Një kënaqësi e veçantë në karrierën time si gazetar në Radio TVSH Tirana, intervistova intelektualin dhe patriotin, profesor Pilinci.

Gazetari Ilir Kashem Radio TVSH Tirana. 24 nëntor 1990 Tiranë, Shqipëri.

 

 

        

#9c.tif

Programi i Partisë 'SHPRESA DEMOKRATE' botuar në 2001, ka 51 pikë ...Pika 4 se si një person që kërkon të votojë për një 'deputet' ose një post qeveritar 'dosja bëhet publike'...

4.Partia Shpresa Demikrate garanton votuesin.

Personave, që do të kërkojnë të kandidojnë, do t’u bëhet publikë dosja personale. Ky është rregulli i demokracisë, që duhet ta respektojmë e ta pranojmë të gjithë.

 

a.Duke pasur parasysh se sa i rëndësishëm është përfaqësimi i vullnetit të çdo shqiptari për përparimin e kombit, një vëmendje e veçante do t’u kushtohet organizimit dhe funksionimit të Kuvëndit të Shqipërisë, si organi sovran, i cili është shprehje e qartë të realizimit të demokracisë së përfaqësuar. Në ndryshim nga qëndrimet e deritanishmë, përfaqësimi i vullnetit të popullit do të realizohet nga individë, të cilët paraqesin integritet të lartë moral, vlera politiike, qëndrime atdhetare, aftësi intelektuale e profesionale, si dhe përkushtim e ndërgjegje të lartë në përmbushjen e detyrës së përfaqësimit të interesave të zgjedhësve, që përfaqësojnë. Përfaqësuesit e popullit do të zgjidhen sit e tillë në bazë të kriterëve të shëndosha dhe do të jenë në shërbim të zgjedhësve.

 

b.Nuk do te lejohet me ligj krijimi i privilegjeve dhe shmangia nga kontrolli i personave me imunitet. Asnje perfaqesues i popullit nuk mund te jete i papergjegjshem per sjelljen e tij, per qendrimet, qe mban ne kryerjen e detyres, per menyren se si paraqet interest e zgjedhesve, qe perfaqeson. Privilegjet dhe perfitimet, te cilat ia kane siguruar vetes deputetet dhe pushtetaret e tjere te deritanishem, nuk do te njihen.

 

c.Transparenca e figures se zyrtareve te larte te shtetit do te kerkohet e do te behet publike qe ne momentin kur individi do te kerkoje te kandidoje. Personave, qe do te kerkojne te kandidojne per deputet, per postin e Presidentit te Republikes, per kryeministra apo ministra, per poste te barazuara me ministra, per gjyqtare apo prokurore, si dhe personave, qe do te kandidojne per t’u zgjedhur ne organet e pushtetit vendor, do t’u behet publike, ne median e shkruar dhe ate elektronike,dosja personale. Vetem keshtu do te mund te kemi nje shtet, ne te cilin parimret e demokracise dhe mekanizmi i saj te funksionojne plotesisht. .

October 1, 2020

Në emisonin Open dje z.Agron Gjemarkaj tha; se Luli Basha është i pari që ka shkruar në letër për hapjen e listave 100% edhe për këtë ka meritën s'ja mohojme dot? Z.Gjemarkaj ju si një gazetar, analist, opinonist, që ndiqëni politikën, edhe bëni opinon politike duhet ta dini se; Partia Shpresa Demokrate, hapjen e listave 100% edhe publikimin e dosies personale për çdo funksionar shteti, deputet, apo kryetar Bashkie, e ka të shkruar me vendim gjykate që në krye të herës kur u themelua si Parti në 2001.

 

Pra z.Gjemarkaj, ju ftojmë të lexoni Programin e Partisë Shpresa Demokratë, që të jeni korrektë me publikun që ju dëgjon, edhe të mos dilëni një shërbëtor! 

 

Apo një manipulues i opinonin publikë Shqiptar për interesat tuaja, edhe jo për Interesin kombëtar të së vërtetës politike në Shqipëri, sepse rëndom shumë manipulime fshihen pas " mosditjes"....

 

Të paktën ju që tjerrëni opinon politikë duhet ti mesoni disa të vërteta, edhe më pas ti thoni ato në publikë, sepse roli i një analisti, opinonisti, intelektuali, është të mbrojë edhe të thojë të vërtetën edhe jo të propogandojë mendimet e tij si i vinë.

 

Ju keni organizuar 'mësuar' në çdo rast (tv) kundër ambasadës Amerikane. Pyetja dhe përgjigja e thjeshtë 97% e shqiptarëve me Amerikën dhe 3% me (Serbi-Rusët) ...

Të jesh në krah të publikut 'real' dhe në mbështetje të Amerikës ...

 

4.Partia Shpresa Demikrate garanton votuesin.

Personave, që do të kërkojnë të kandidojnë, do t’u bëhet publikë dosja personale. Ky është rregulli i demokracisë, që duhet ta respektojmë e ta pranojmë të gjithë.

 

a.Duke pasur parasysh se sa i rëndësishëm është përfaqësimi i vullnetit të çdo shqiptari për përparimin e kombit, një vëmendje e veçante do t’u kushtohet organizimit dhe funksionimit të Kuvëndit të Shqipërisë, si organi sovran, i cili është shprehje e qartë të realizimit të demokracisë së përfaqësuar. Në ndryshim nga qëndrimet e deritanishmë, përfaqësimi i vullnetit të popullit do të realizohet nga individë, të cilët paraqesin integritet të lartë moral, vlera politiike, qëndrime atdhetare, aftësi intelektuale e profesionale, si dhe përkushtim e ndërgjegje të lartë në përmbushjen e detyrës së përfaqësimit të interesave të zgjedhësve, që përfaqësojnë. Përfaqësuesit e popullit do të zgjidhen sit e tillë në bazë të kriterëve të shëndosha dhe do të jenë në shërbim të zgjedhësve.

 

b.Nuk do te lejohet me ligj krijimi i privilegjeve dhe shmangia nga kontrolli i personave me imunitet. Asnje perfaqesues i popullit nuk mund te jete i papergjegjshem per sjelljen e tij, per qendrimet, qe mban ne kryerjen e detyres, per menyren se si paraqet interest e zgjedhesve, qe perfaqeson. Privilegjet dhe perfitimet, te cilat ia kane siguruar vetes deputetet dhe pushtetaret e tjere te deritanishem, nuk do te njihen.

 

c.Transparenca e figures se zyrtareve te larte te shtetit do te kerkohet e do te behet publike qe ne momentin kur individi do te kerkoje te kandidoje. Personave, qe do te kerkojne te kandidojne per deputet, per postin e Presidentit te Republikes, per kryeministra apo ministra, per poste te barazuara me ministra, per gjyqtare apo prokurore, si dhe personave, qe do te kandidojne per t’u zgjedhur ne organet e pushtetit vendor, do t’u behet publike, ne median e shkruar dhe ate elektronike,dosja personale. Vetem keshtu do te mund te kemi nje shtet, ne te cilin parimret e demokracise dhe mekanizmi i saj te funksionojne plotesisht. . 

 

Në respekt të së vërtetës!     

Kryesia e Partisë Shpresa Demokrate.

   

Lini një Përgjigje  -  Anuloje përgjigjen  Adresa juaj email nuk do të bëhet publike. 

Fushat e domosdoshme shënohen   

(Your email will not be shown.)             Koment

2 Tetor 2020

NJE SHTET I SUKSESSHEM DHE I SHENDETSHEM QENDRON ‘KATER SHTYLLAT’’… E  PARA ESHTE  ARSIMI, E DYTA ESHTE  POLICIA, E TRETA ESHTE MIREQENIA E PENSIONISTEVE, E KATRA ESHTE SHENDETESIA.

 

PROGRAM I PARTIS “SHPRESA DEMOKRATE” Botuar në 2001 përbëhet nga 51 pika.

 

39. Partia Shpresa Demokrate garanton pensionistet.

Nje shtrese e perbuzur ( pensionistet ) si nga qeverite ashtu edhe nga partite deri me sot.              Partia Shpresa Demokrate do te tregoje kujdes e interesim te vecante per  pensionistet. Eshte  e  qarte se ata jane shtresa me e varfer e popillsise. Ne nje  kohe  kur,  per  dhjetera  vite, kane  derdhur  djerse dhe mund, duke punuar vetem per buken e gojes, sot marrin si shperblim pensione qesharake, qe nuk u mjaftojne as per te paguar furnizimin me uje  dhe  energji  elektrike. Per  kete  shtrese  te  popullsise Partia jone siguron se do te jepen pensione te pershtatshme, duke pasur si kufi minimal  VLEREN  PREJ 38 MIJE LEKE, e cila do te indeksohet cdo vit sipas ritmeve te inflacionit. Ne garantojme qe systemin  e pensioneve  ta  njesojme  si  per  pensionistet  ne  qytet  edhe  ne  fshat.  Qendrimi  yne  eshte  kunder dallimeve te tilla, pasi te dyja keto grupe pensionistesh kane punuar dhe jane  shfrytezuar  njelloj  dhe nevojat I kane te se njejtes natyre.

 

Kryesia e parties “SHPRESA DEMOKRATE”

3 Tetor 2020

NJE SHTET I SUKSESSHEM DHE I SHENDETSHEM QENDRON ‘KATER SHTYLLAT’’… E  PARA ESHTE  ARSIMI, E DYTA ESHTE  POLICIA, E TRETA ESHTE MIREQENIA E PENSIONISTEVE, E KATRA ESHTE SHENDETESIA.

 

PROGRAM I PARTIS “SHPRESA DEMOKRATE” Botuar në 2001 përbëhet nga 51 pika.

 

41. Partia Shpresa Demokrate u garanton punonjesve te policies rritjen maksimale te pages.

 

a.Duke e konsideruar nje problem me rendesi jetike per zhvillimin  e  vendit  ceshtjen e  rendit  dhe  te qetesise, do te ndermerren  te  gjitha  nismat  per  te  krijuar  kushte  lidhur  me  zhvillimin  e  nje  lufte efektive kunder kriminalitetit, ne te gjitha format, ne te cilat shfaqet ai. Do te riorganizohen strukturat policore per te rritur profesionalizmin, pastertine, devotshmerine  dhe  efektivitetin  e  punes  se  tyre. Kritere te  rrepta  e  profesionale  do  te  caktohen  ne  perzgjedhjen  e  punonjesve  te  policies.  Do  te synohet pastrami I strukturave policore nga elementet e inkriminuar dhe do te merren masa te ashpra ndaj te gjithe elementeve te korruptuar ne radhet e saj. Nepermjet shkollimit e specializmit dhe do  te synohet pergatitja ne U.S.A, dhe edukimi I punonjesve te policies me dije shencore bashkekohore,  me 

norm ate shendosha morale, me edukate qytetare, me ndjenjen e respektit per shtetin e  kombin  dhe me ndjenjen e pergjegjesise e  te  shenjterise  se  detyres,  qe  kryejne;  per  t’u  kthyer  punonjesve  te policies dinjitetin e nevojshem  si  dhe  per  te  rritur  perkushtimin  e  tyre  ne  kryerjen  e  detyres  me ndershmeri e profesionalizem. 

 

b. Partia jone dhe e juaja do te rishikoje sistemin e pagave te tyre, duke garantuare se paga minimale mujore do te jete 116 mije leke, paga e cila, sipas shkalles se veshtiresive, do te rritet deri ne kufirin e 138 mije lekeve… Por punonjesit e policies dhe per familjet  e  tyre  do  te  parashikohet  nje  system  i

vecante  sigurie,  ne  rastet  kur  kercenohet  integriteti  i  tyre   fizik.  Gjithashtu,  do  te  parashikohen pensione te posacme si dhe te garantohet strehimi i tyre e tej,

 

 

Facebook.com/AlbaniaShpresaDemokrate.    Partishpresademokrate.com  Shpresademokrate.com 

 

Respekt për lexuesit!

 

Kryesia e Partisë Shpresa Demokrate.

bottom of page